Skip to content

“Haita de la RTZ” Cine este Răzvan Zăvăleanu

Table of Contents

Știm cu toții cine este Nicolae Badea. Jurnaliștii știu chiar mai bine cum închideau ochii, pe vremuri, la “harfele” negative, pentru că puțini riscau să fie chemați la ordin. Influența lui, chiar și la 74 de ani, mă fascinează, este afaceristul în al cărui birou întâlnești mai mulți miniștri decât navetiști în autogara Filaret.

Acestui om i s-a pus contră Răzvan Zăvăleanu!

Și asta cum.

În vara lui 2021, fără un finanțator, cu datorii care se acumulau, cu memorii depuse de jucători și procese în care se cerea falimentul, DDB a înțeles că singura alternativă la dispariția clubului era insolvența. În ciuda eforturilor admirabile ale suporterilor, ne era imposibil să deblocăm altfel transferurile.

Așa a apărut în discuție RTZ. Referințele pe care le-a primit DDB de la avocați pot fi sintetizate astfel: “Mai sunt firme bune, însă Zavăleanu și oamenii lui sunt ca pitbullii. Te hărțuiesc în Instanțe continuu, se țin cu dinții de cauze până când într-un final câștigă”. Ăștia erau oamenii noștri!

Când i s-au contractat serviciile, Zăvăleanu a repetat obiectivul în birou la Computerland, ca să se asigure că toată lumea a înțeles bine: “Dinamo”. După care RTZ a intrat în pâine!

“Pitbulii” au intrat în catacombele clubului, au deslușit documente, au înțeles situația și au întocmit primul plan de reorganizare, în regim de urgență. Aprobarea lui era critică și s-a făcut cu numai 8 zile înainte de data limită după care FRF ar fi trecut la depunctări sistematice. Dinamo respiră.

Contracte cu jucători, antrenori, contestații, atacuri în Instanțe, procese și o continuă goană după bani, pentru ca Dinamo să poată funcționa.

RTZ a lucrat de atunci și până în ziua de astăzi pro bono.

De fiecare dată când realizam că nu vom reuși să adunăm sumele necesare pentru a depași momente critice, răspunsul a fost: “Nu vă faceți probleme, găsim bani”.

În total, omul ăsta a băgat peste 500.000 de euro în Dinamo!

Și toate acestea continuând să țină piept presiunilor disimulate în sprijin acordat clubului. Era modalitatea seniorului de a te păstra cumva dependent. Pentru Răzvan a contat mereu doar Dinamo!

Mărturisesc că mă intriga un pic îndrăzneala lui, vorbeam totuși de Nicu Badea, om care participase chiar la atragerea serviciilor sale. Aveam încredere, însă păstram totuși o rezervă. “Undeva trebuie să îi facă jocul, cumva.” Bănuiam și unde.

Badea, Borcea și Săvulescu aveau bani băgați în Dinamo sub formă de primă de capital. Vorbim de câteva milioane de Euro. Odată introduși în planul de insolvență, se puteau transforma în acțiuni la final.

Însă nu am auzit niciodată decât ce a spus în birou: “DINAMO”.

Același lucru s-a întâmplat și cu drepturile de imagine, cu sigla. “Nici o problemă, facem alta”. Din fericire însă, rațiunea a primat, deocamdată.

Răzvan Zăvăleanu este singurul om care i-a ținut piept lui Nicolae Badea în ultimii 20 de ani la Dinamo.

Zăvăleanu nu a trădat niciodată suporterii.

Spre exemplu, al doilea plan, cel care prevedea îndepărtarea ostilă a lui Șerdean, nu a fost altceva decât respectarea cuvântului dat. Vă amintiți cu toții mesajele repetate de DDB către cotizanți: “Banii pe care îi donăm se vor transforma la un moment dat în acțiuni”. Aceea a fost reverența RTZ în fața sacrificiilor a mii de suporteri!

Însă tot interesul lui Dinamo a dus la schimbarea macazului.

În contextul apariției noilor actionari, binele lui Dinamo a însemnat renunțarea suporterilor la a deveni majoritari și astfel un avantaj oferit împreună cu RTZ lor. Planul cu numărul trei, cel care așteaptă aprobarea pe data de 13 iulie, înseamnă un Dinamo cu doar 2.5 mil de euro datorii pentru Red&White, lot de jucători și Săftica.

De aceea pretențiile mele sunt mari!

Oare ce strigau aici câinii din tribună!? 

Despre Răzvan și oamenii lui aș putea scrie lejer încă 20 de pagini, însă doar două lucruri mai adaug.

  1. Deși muncește pentru club gratis și l-a ajutat cu sute de mii de euro, atât de pătruns era de patima suporterilor, încât cumpăra inclusiv bilete virtuale cot la cot cu noi. Mesajele de pe paginile de social media îl atingeau mereu.
  2. În decembrie, așa cum v-am spus atunci, oameni “din club” intenționau să atace FRF prin ordonanță prezidențială pentru deblocarea transferurilor. Ar fi însemnat un potențial caz Universitatea Craiova 2.

"Persoana care va încerca să depună această cerere va trebui să treacă peste mai multe cadavre în prealabil”, li s-a răspuns avocaților care cereau acte.

Erau “cadavrele” pitbulillor de la RTZ, al carei ȘEF DE HAITĂ este cel din imagini!

Planul amânat a fost contestat de Nicolae Badea și Diego Fabbrini, jucător pe care l-a avut sub mecenat. Lupta RTZ continuă, un gând bun și lui Claudiu!

La doi ani de când a pus piciorul în Ștefan cel Mare, dați-mi voie să îi urez lui Răzvan astăzi:

"BINE AI VENIT ÎN FAMILIA DINAMO!”

Am avut timp suficient să realizez că e mai dinamovist decât 90% dintre oamenii care au condus clubul ăsta vreodată!

Comments

Latest