Skip to content

Florin Maxim recomandat pentru Dinamo în 2021. Antrenamente filmate din dronă și ce este “norma hunedoreană”

Table of Contents

Corvinul Hunedoara a scris istorie! Formația din Liga a doua a câștigat Cupa României Betano, după ce a învins-o pe Oțelul Galați, la loviturile de departajare, scor 3-2. Totul a fost posibil cu un buget de numai 1,4 mil de Euro, însă cu un super antrenor pe bancă: Florin Maxim. 


Astăzi veți afla informații în premieră și veți vedea imagini din casă, din casa Hunedoarei, de data aceasta, exact așa cum am promis când am lansat site-ul. Detalii în secțiunea “About”. 

În seara zilei de 3 decembrie 2021, știind că sunt implicat activ în DDB, unde mă ocupam de strategia de comunicare a programului ce avea să salveze într-un final Dinamo, un om căruia nu îi voi dezvălui identitatea mi-a transmis următorul mesaj:

Daniel, dacă va conta vreodată, dacă vei avea un cuvânt important de spus, eu am un singur nume să te rog să îl ții minte: Florin Maxim, cu încredere totală și cu timp! 
De 2 ani nu a pierdut nici un meci. Dar nu că nu a pierdut nici un meci, dar are vreo 5 egaluri și în rest numai victorii. E drept, nivelul la care antrenează e mai jos, dar omul e obsedat de fotbal.

Detaliile au continuat să curgă. 

În liga a treia își filmează toate antrenamentele cu cameră normală și cu două drone. Ai rămâne mut sǎ vezi cum poate arăta o ședință tehnică făcută de el! Are o promovare deja la activ și dacă îți aduci aminte, a intrat în prelungiri cu FCSB, anul ăsta, cu Corvinul.

Avea dreptate, Corvinul reușise până în acel moment un egal și 13 victorii în campionat, plus un parcurs remarcabil în Cupă!

”Norma hunedoreană” 


În plină eră Florin Maxim, suporterii și ceilalți oameni din jurul clubului aveau o vorbă: “norma hunedoreană”. Ce însemna asta!? Echipa condusă de Max înscrie cel puțin 3 goluri într-o partidă. 

Am verificat inclusiv acest lucru și nu mică mi-a fost mirarea să constat că atacanții Corvinului chiar rupeau plasele, cu câte 4-5 goluri pe meci în ultimele 8 etape. 

Hunedoara nu are nici astăzi jucători cu cine știe ce cotǎ, deci inclusiv o treaptǎ mai jos secretul era antrenorul, care știa să își prăvălească echipa peste adversar.

Pe lângă statistici și antrenamente uluitoare pentru Liga a treia, multe într-adevăr filmate cu drona, mi-a atras atenția și un alt detaliu, care numai detaliu nu era! Florin Maxim se îmbrăca impecabil pe coclauri, aspect care demonstra un respect ieșit din comun pentru meserie, competiție și club. 

Tipul acesta chiar era “altceva”. 

”Omul anonim”, cel puțin deocamdată, dar care chiar se pricepe la fotbal, mi-a mai oferit câteva informații despre Florin, la fel de surprinzătoare și acestea, precum și numele impresarului cu care antrenorul se afla sub contract. Vorbim despre Bogdan Apostu, cel care știe să îi aducă inclusiv astăzi jucători exact pe profilul pe care îl cere. 

Repet, nivelul la care antrenează e foarte jos pentru Dinamo, însă ți-am zis, dacă va veni momentul, spune-le celor din club să se gândească la Maxim!

Jos era și marele Dinamo atunci, din păcate, chiar la pământ! Pe bancă se afla Mircea Rednic, care nu era deloc pe aceeași lungime de undă cu președintele Iuliu Mureșan și cu firma de insolvență, atmosfera în vestiar era foarte tensionată, ultrașii dezbrăcau jucători, echipa nu reușea să câștige meciuri și ca atare DDB nu mai făcea față cu cheltuielile. Majoritatea membrilor cotizanți “refuzau să mai plătească mediocritatea”, după cum se exprimau în comentarii. Încrederea că sacrificiile financiare mai au vreun rost pentru Dinamo era la un nivel de avarie.

De altfel, 18 zile mai târziu, Iuliu Mureșan avea să îl și demită pe Rednic, înlocuindu-l cu Flavius Stoican, mutare fulger, care a luat întreg fotbalul românesc prin surprindere. Continuarea poveștii o știți.

Furnicuțele din dronă

Toate informațiile prezentate în articol sunt disponibile în format print screen în galeria foto de mai sus.

Florin Maxim a interzis consumul de alcool la echipă și i-a făcut pe băieții lui să arate ca niște cyborgi, reușind cumva să le modeleze și mințile, nu doar exprimarea din teren.

Eu am mai avut discuții cu jucătorii, unora le-am dat să citească puțin, să le țină creierul activ. Sincer! Lui Flavius Iacob, de exemplu, i-am dat biografia lui Zlatan Ibrahimovic. Le ofer tuturor un stimul, să fie responsabili, să-și țină creierul ocupat.

Atașez acum și un filmuleț primit în acea seară de decembrie 21, cu unul dintre antrenamentele omului “obsedat de fotbal“.

Florin Maxim (43) are licența Pro de ceva timp și începând de miercuri seară, pe lângă două promovări, în CV are și un trofeu important: Cupa României Betano. Sper sǎ-l vedem și în Europa League.

Subscribe la canalul de YouTube Daniel Șendre, unde vom începe cu live-uri în curând! 

Comments

Latest